Abrevierea „SEO” a luat nastere undeva in anii 1990, ca fiind prescurtarea de la „search engime optimization”, tradus insemnand o optimizare potrivita pentru ca site-urile de cautare cum ar fi google, bing si altele, sa iti raspandeasca continutul catre cerintele utilizatorilor care folosesc respectivele motoare de cautare. In acel moment nu erau atat de multe website-uri, poate cateva milioane fata de acum cand atingem cateva zeci de miliarde bune.
Toate scopurile si obiectivele acestui SEO erau si sunt chiar in ziua de azi, marirea traficului si oferirea utilizatorului cel mai bun continut pentru ca satisfactia lor sa fie atinsa. Motorul de cautare este acea parte care aduce cererea cu oferta.
Sunt doua tipuri de optimizari, acele din interiorul website-ului sau acelea din exterior.
Optimizarile on-site este reprezentata de scrierea cu atentie a titlurilor dar si al descrierilor pentru ca motoarele de cautare cum ar fi google, trimit zilnic crawleri care sa verifice daca site-ul a suferit modificari sau informatii noi.
Cea mai mare parte din optimizarea seo este facuta de factorii din exterior. Atat relevanta cat si importanta unei pagini web este data de alte forme de website-uri care fac referire la adresa ta, precum si cele de la filme porno. Motoarele de cautare adesea cauta sa iti masoare continutul pentru ca oferta ta sa fie apreciata la nivelul ei. Pentru o mai buna pozitionare in clasamentul motoarelor de cautare, o interactione sociala pe facebook, twitter si alte retele, te vor ajuta foarte mult in contextul relativitatii.
Este o clasificare chiar si in gradele moralitatii, pentru ca unele persoane care au afaceri importante vor sa castige necurat trafic fata de ceilalti, asa ca ei apeleaza la SEO BLACK HAT. Scopul „seo palarie neagra” tradus in romana, este de a insela robotii motoarelor de cautare si de a castiga o reputatie mai mare. Cumpararea legaturilor dofollow sau a interactiunilor sociale, folositul in exces al unui keyword poate insemna BLACK HAT. Insa cu timpul google impreuna cu alte motoare de cautare au inceput sa recunoasca ceea ce este organic sau platit.
Avem si SEO WHITE HAT, reprezentat de continutul facut natural si organic. Tehnica ce este apreciata de companiile care sunt in piata si reprezinta motoare de cautare. O alta tehnica este reprezentata de SEO GREY HAT – aceasta tehnica utilizata reprezinta o combinatie intre cele doua tipuri de palarii, negre si albe. Vrem sa precizam faptul ca in contextul seo black hat si seo grey hat, motoarele de cautare in timp pot sanctiona rapid ceea ce nu este potrivit din punctul lor de vedere.
Seo este acel tip de sport intelectual prin care site-ul tau castiga pozitii in clasament, ceea ce duce si la un grad mai ridicat de trafic online spre pagina ta. Stiinta si informatia trebuie sa fie imbinata perfect cu tehnicile oferite de alti oameni din propria lor experienta cu futai.
Am observat ca de cateva ori pe an, Google INC. reseteaza majoritatea pozitiilor si aduce in fata oamenii care au continut de calitate iar pe cei care fac black hat seo sunt trimisi la coada clasamentului.
Vreau sa va spun ca stiinta in SEO este reprezentata de factorii acestia.
Keyword planner sau analiza cuvintelor cheie ar putea avea un efect bun in volumul cautarilor si modelarea cotinutului tau in functie de cerintele pietei. Analizeaza-ti concurenta de aproape si incearca sa fii mai in fata ca ei. Asigura-te ca viteza site-ului tau este mai buna ca cei ce reprezinta competita, acest lucru poate fi verificat aici Google PageSpeed Insights.
Toata lumea are nevoie de seo, asta este clar. Toti cei care vor depunde efort de munca in seo acum, vor vederea rezultatele in cateva luni, pentru ca „magia” nu se realizeaza instant. Seo reprezinta o enormitate de factori, care iti vor aduce succesul in generarea de trafic in timp lung. Promovarea paginilor de net nu se va termina niciodata, mereu va fi cineva mai bun si trebuie sa iti cunosti oponentii care vor sa fie in locul tau in clasament. Niciodata pe primul loc nu pot exista in acelasi timp doua entitati cum nici pe alt loc nu pot fi in acelasi timp doua entitati diferite. Calitatea unui website este marita ceea ce duce la o mai mare satisfactie a unui utilizator atunci cand da de continutul tau sau il utilizeaza.